2009. szeptember 8., kedd

Csányi újabb húsipari céget venne?

Csányi Sándor, a szlovák Penta csoport, illetve egy német befektetői csopor pályázik a Herz szalámigyárra. Pinka György, a Herz szalámigyár felszámolását végző Mátraholding felszámoló biztosa úgy véli, hogy két héten belül elkészül a húsipari vállalat értékesítési pályázata. A Népszabadságban ma megjelent cikk szerint a vállalatot három érdekcsoport is nagyon szeretné megvenni:
Csányi Sándor, OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségei (Pick-Délhús csoport).
A szlovák kockázati és magántőke társaság, a Penta, amelynek érdekeltségei az elmúlt években a második legnagyobb magyar húsipari szereplővé nőtték ki magukat.
Egy elsősorban német befektetőket tömörítő csoport is jelezte vásárlási szándékát.A Herz csoport megvásárlásában azért lehet fantázia, mert a kiskereskedelmi egységek továbbra is keresik a cég termékeit, amiket már csak a budapesti központ melletti üzletben lehet beszerezni. A Herz felszámolásának indulásakor még 12 tonnát nyomó árukészlet ma már alig két tonnára apadt, a Mátraholding a céget (márkát, ingatlant, gépeket) egyben kívánja értékesíteni. Pinka György szerint a felszámolási eljárás alatt a cég újraindítására azért nem volt lehetőség, mert ezt hitelből kellett volna finanszírozni. A szükséges egymilliárd forintot viszont nem tudták összeszedni, amiben szerepet játszott, hogy a termékek javának 3 hónapos érési ideje van, ami azt jelenti, hogy a 60-90 napos fizetési határidő miatt a termelés újraindításától kezdve fél év múlva realizálhat a Herz valós készpénz bevételt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.