2010. április 25., vasárnap

Már csak 8 milliárdnyi agrárpénz hiányzik

Alig 8 milliárd forint kifizetésére kell várnia a gazdáknak. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ugyanis eddig 199,2 milliárdot már kiutalt a tavalyra járó területalapú támogatásokra, az összes jogos igény 207,3 milliárd forint.

A 2009. évi területalapú támogatási keret szinte teljes összegét kifizette a gazdálkodóknak a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Az MVH sajtófőnöke az MTI-vel közölte: a rendelkezésre álló 207,3 milliárd forintból április 19-ig 199,2 milliárdhoz jutottak hozzá a jogosultak.

Soproni Horváth Lajos hozzátette: a még ki nem fizetett pénz legnagyobb részét még májusban átutalják. A szóvivő emlékeztetett: a múlt évi kifizetést előre hozta a hivatal, mivel az unió ennél a jogcímnél is engedélyezte az előlegfizetést. Így már a múlt év októberben kifizették a gazdálkodóknak előlegként a területalapú támogatás 70 százalékát, mintegy 140 milliárd forintot, az év végéig pedig a fennmaradó 30 százalékot is megkapták azok, akiknél nem volt semmilyen a kifizetést akadályozó probléma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.